Endelig kan jeg røpe hva jeg har båret på en god stund. Tiden har kommet hvor det kjennes riktig å fortsette på en sti jeg har gått før. Det har vært mange år på leting hvor jeg har vokst, lært og plukket med meg viktig lærdom på ferden. Nå føles det som jeg har funnet tilbake til noe som hele tiden har ligget der, uforløst og ubesvart.

I høst klarte min kjære storebror endelig å overbevise meg om at vi skulle begynne å lage musikk sammen igjen. Jeg svarte at vi kunne gi det et forsøk. Det sa pang. Og plutselig var vi i gang. Det som har føltes så langt borte var likevel så nært. Det var ingen tvil. Nå er Gåte tilbake. I samme ånd, men i ny drakt.

Vi er så heldig å ha fått med oss en gjeng bestående av ekstremt dyktige og kreative musikere.

Katrin Frøder, en fantastisk artist, låtskriver og musiker jeg og Sveinung har og har hatt stor beundring og respekt for. I Gåte skal hun gjøre bass, keys og kor. Jon Even Schärer skal være med oss på trommer. Han har vært  Gåte-fan fra barnsben og var på 14 Gåte-konserter før han fylte 15 år. Denne mannen vet hva “Gåte-ånd” er, i tillegg til å være en veldig dyktig trommis. Ole Jonas Storli blir med oss på orgel, piano og keys. En mer begavet pianist skal en lete lenge etter.

Til høsten kommer vi med ny musikk. Jeg håper det vil glede ditt øre!